Open Nationaal Kampioenschap Belgie

Afgelopen weekend waren we op de Open Nationale Kampioenschappen Working Equitation in Belgie. Een mooi deelnemersveld met deelnemers uit minstens 10 landen. Na een positieve vetcheck mochten we zaterdag starten in de dressuur. Voor mijn gevoel was dit de beste proef die Epona’s Staccato ooit gelopen heeft. De punten waren niet helemaal evenredig met mijn beeld maar wel heel tevreden met een ruime 65 % en een derde plaats.

Op zondag de trail en speedtrail. En een uitdaging! Voor sommigen net iets te veel en zelfs Staccato knipperde af en toe met zijn ogen. Bizar was wel dat hij de kippen in de roundpen en de her en der opgestelde, levensgrote, koeien geen enkel probleem vond maar de sprong was ineens een dingetje…. Die weigerde hij dus gewoon. Zonde, want dat kostte ons 2 volle punten maar gelukkig was de rest goed genoeg voor ook een derde plek in de trail.

De speedtrail was enorm spannend; Staccato heeft niet de korte wendbaarheid van een Iberisch paard (althans, niet als ik hem gezond en heel wil houden en dat wil ik erg graag!) en we moeten het dus vooral hebben van zijn snelheid op de lange stukken. Hij deed het geweldig maar een top-3 zat er helaas niet in. Het werd een 4e plek in de Speed en daardoor ook een 4e plek in de einduitslag. Maar dik tevreden met het resultaat. Met name de verbetering in de dressuurproef heeft me zeer aangenaam verrast!

Het was de laatste WE-wedstrijd van dit seizoen en ik ben buitengewoon  blij met de behaalde resultaten. Voorlopig even rustig aan met hier en daar een dressuurwedstrijd in de buurt voor zowel Staccato als Pilo. Ondertussen trainen we rustig door voor het volgend voorjaar, waarin we hopelijk mee kunnen doen aan het EK Working Equitation.

Facebooktwitterredditmail rss

Reageren is niet mogelijk